Sužadėtuvės įvyko! O kas toliau... II dalis

2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

   Pradinius pasirengimo etapus išvardinome ansktesniame straipsnyje. O dabar peržiūrėkime tolimesnius Jūsų veiksmus planuojant pačią įsimintiniausią savo gyvenimo dieną.

Šaltinis/Source
   Kadangi vestuvių datą jau išsirinkote ir apsisprendėte, kokią santuoką rinksitės, tad, jeigu rinksitės bažnytinę santuoką, turėtumėte pasidomėti apie pasirengimo Santuokos sakramentui kursus. Jie trunka ilgesnį laiką, todėl į bažnyčią, kurioje norėtumėte susituokti turite kreiptis ne vėliau, kaip likus trims mėnesiams iki numatomos vestuvių datos. Detaliau bažnytinės bei civilinės santuokos ypatumus nagrinėsime atskirame straipsnyje.
   Kai susidėliojote visus šiuos dalykus ir jau žinote, kokioje vietoje vyks Jūsų santuokos ceremonija, galite pradėti ieškoti vestuvių pobūvio vietos. Dažniausiai tokia vieta yra pasirenkama ne per toliausiai nuo ceremonijos vietos, kad būtų patogu tiek Jauniesiems, tiek svečiams nuvykti iš ceremonijos vietos į pobūvį. Be to, jeigu esate numatę ilgesnį laiko tarpą tarp pačios ceremonijos ir pobūvio, per kurį ruošiatės fotografuotis ir/ar kitaip įsiamžinti ar nuveikti kitokį Jums svarbų veiksmą, turėkite omenyje, kad likę svečiai turi kažkuo užsiimti tuo metu. Tad, kol Jūsų nebus, svečiai ar dalis jų dažniausiai po ceremonijos vyksta į pobūvio vietą ir laukia Jaunųjų.

Šaltinis/Source
   Be to, renkantis pobūvio vietą, turite apgalvoti, ar visi Jūsų svečiai galės sugrįžti namo, ar vis tik geriau jiems paskirti miegojimo vietą ar kambarį. Jeigu vis tik nusprendėte, kad Jūsų svečiai turėtų nakvoti, pasitikrinkite, ar Jūsų išsirinkta pobūvio vieta galės užtikrinti Jūsų numatyto svečių skaičiaus apgyvendinimą.
   Kai suderinote pobūvio vietą, turite apsispręsti, ar rinksitės vietoje gaminamą maistą, ar maisto tiekėju rinksitės kitą įmonę, kavinę ar restoraną. Dalis Jūsų mėgstamų kavinių organizuoja ir išvažiuojamuosius banketus, tad, jeigu norite kokių nors specifinių patiekalų, pasidomėkite, galbūt Jūsų mylimas restoranas tokią paslaugą teikia.

Šaltinis/Source
   Taip pat turėtumėte pasidomėti ir dėl gėrimų. Jeigu rezervavote restoraną, greičiausiai sutartyje bus numatyta, kad gėrimus galite pirkti tik bare. Sodybose šis klausimas sprendžiamas paprasčiau.
Be to, būtinai pasidomėkite, kokia situacija bus su karštųjų gėrimų tiekimu - ar Jūsų sutartas maisto tiekėjas galės užtikrinti karštųjų gėrimų pateikimą.
   Kita svarbi dalis - šventės dekoravimas. Dekoravimas apima nemažą dalį sričių, kurias turėtumėte apgalvoti - tai ir automobilių dekoravimas, ir bažnyčios erdvės dekoravimas, tam tikrų atributų fotosesijai paruošimas, šventės vietos dekoravimas... Šventės vietos dekoravimas gali susidaryti iš kelių dalių, nes vasaros sezono metu Jaunieji dažnai pageidauja ne tik salės dekoravimo, bet ir pačios sodybos, įėjimo ar terasos, o gal net viso kiemo papuošimo. Be to, spračiai populiarėjant pasirengimo vestuvėms fotografavimui, gali tekti pamąstyti ir apie minimalų namų dekorą. Taigi, jeigu galvojate apie dekoravimą, visų pirma turėtumėte apgalvoti, kokio mąsto šventės papuošimo pageidausite, ir, ar savo jėgomis pajėgsite tai įgyvendinti. O gal Jums gali neužtekti vien tik dekoratoriaus (-ės), galbūt pageidausite pasirinkti ir įžymų floristą (-ę) savo šventėms papuošimui.

Šaltinis/Source
   Fotografija ir filmavimas yra kita labai svarbi pasirengimo vestuvėms dalis. Visų pirma, turite apsispręsti, ar Jums yra reikalingas filmavimas. Jeigu taip, tai kurios vestuvių dalies filmavimo pageidausite. Tik žinodami, ko norite, galite pradėti derybas.
   Tos pačios sąlygos galioja ir renkantis fotografą. Visų pirma, sprendžiate, ar norite įamžinti ne tik pačią vestuvių ceremoniją, ar pageidaujate ir fotosesijos po ceremonijos, ar Jums reikalingas pobūvio įamžinimas, ar, galbūt, pageidaujate įamžinti ir pasirengimą šventei. Tik išsiaiškinę savo poreikius, galėsite nuspręsti kokio dydžio biudžetą šiai sričiai skirsite. 

Šaltinis/Source
   Vestuvių muzikantai ir vedėjas (-ai) taip pat gali būti neatsiejama Jūsų šventės dalis, kuria svarbu pasirūpinti iš anksto. Jeigu galvojate, kad Jūsų šventėje reikalingas tik muzikinis fonas, Jums tikriausiai pakaks didžėjaus paslaugas siūlančio atlikėjo (-os). Tačiau jeigu Jūsų vizijoje Jums reikalingas asmuo, kuris "užvestų" svečius, greičiausiai rinksitės vestuvių muzikantus, kurie vakaro eigoje įterps kelis žodžius tarp grojamų dainų. Tačiau, jeigu Jūs įsivaizduojate, kad šventės eiga turi būti suplanuota iki smulkmenų, o svečiai turėtų linksmintis pagal specialiai Jūsų šventei sudarytą programą, atlikti tam tikras užduotis ir pan., tai belieka vienintelis pasirinkimas - ieškoti šventės vedėjo.

Šaltinis/Source
   Jeigu planuodami savo šventę, matote, kad Jums reikia maksimumo, niekaip neišsiversite ir be šventės koordinatoriaus. Šioje vietoje Jūs turėtumėte gerai pagalvoti, ar Jums reikia koordinatoriaus tik šventės dieną, ar vis tik viso planavimo metu Jums reikia pagalbininko, kuris padėtų sudėlioti viską į savo vietas, pagelbėtų priimti vienokį ar kitokį sprendimą, patartų, ką rinktis ir pan. Tokiu atveju Jūs turėtumėte ieškoti vestuvių planuotojos (-o). 
   Sekančiame straipsnyje pabaigsime nagrinėti visus pagrindinius pasiruošimo šventei etapus ir pateiksime nemokamą šventės planuoklį, padėsiantį nepasimesti planavimo sūkūryje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą