Sužadėtuvės įvyko! O kas toliau... III dalis

2015 m. kovo 13 d., penktadienis

   Kvietimai labai svarbi vestuvių planavimo dalis. Rengiant paprastesnes vestuves, galima apsiriboti elektroniniu kvietimu ar pakviesti žodžiu. Na, o planuojant didesnę šventę, neapsieisite be spausdintų ar rankų darbo kvietimų.

Šaltinis/Source
   Ieškant tinkamiausių kvietimų, geriausia atsižvelgti į Jūsų pasirinktą šventės temą ir/ar spalvą. Taip bus paprasčiau išspręsti šventės dekoro vientisumo problemą. Apgalvokite, kokiu būdu norėsite įrašyti kvietimo tekstą, į kokį voką dėsite kvietimą ir pan. Iš didžiulės pasiūlymų gausos, tikrai rasite tinkamiausią.
   Kvietimus  geriausia išsiųsti ne vėliau, kaip likus trims mėnesiams iki šventės, kad svečiai turėtų pakankamai laiko pasiruošti Jūsų vestuvių dienai.
   Pagaliau atėjo laikas pagalvoti apie Jūsų šventinius drabužius. Nuotakos suknelių tiek nuomos, tiek pardavimo pasiūla yra be galo didelė. Tačiau kiekviena susiduria su situacija, kad tos vienintelės suknelės niekur nėra. Tokiais atvejais geriausia ieškoti suknelės užsienyje ar siūtis pas siuvėją. 
   Šiuo metu akinamai balta suknelės spalva jau nebėra tokia populiari. Be to, turėtume pripažinti, jog ne visoms nuotakoms ji tinka. Pastaraisiais metais nuotakos baltą spalvą iškeičia į gelsvą (angl. ivory), liaudyje vadinamą "šampanine" ar rausvą (angliškai dažniausiai vadinamą "blush"). Taip pat ir kreminė vestuvinės suknelės spalva jau nebe naujiena.

Šaltinis/Source
   Išsirinkusi tinkamiausią suknelę, dažna nuotaka pagalvoja ir apie spalvotas detales, kurios derėtų su pasirinkta šventės tema ir/ar spalva. Tai gali būti ir stilizuotas keliaraištis, ir batelių apdailos detalė, ir plaukų papuošalas... Papuošalų kūrėjai gali pasiūlyti tikrai nemažai variantų, kaip tinkamai suderinti suknelę ir detales. Be abejo, Jums tinkamiausio varianto teks paieškoti.
   Jaunikio aprangai taip pat reikėtų skirti nemažai dėmesio, nes pastaruoju metu vyrai pradėjo ruoštis Didžiajai dienai ne mažiau atsakingai nei nuotakos. Kostiumo ir marškinių spalva dažnai priklauso nuo pasirinktos šventės tematikos. Bet, jeigu jaunikis vis tik pasirinko klasikinį juodo kostiumo ir baltų marškinių variantą, nedidelės detalės, tokios kaip kaklaskarė ar varlytė, butonjerė švarko atlape, jį gali išskirti iš likusių svečių.

Šaltinis/Source
   Derinant pulko drabužius, taip pat dažniausiai atsižvelgiama į šventės tematiką. Tačiau nepamirškite, gražios nori būti ne tik pamergės, bet ir pabroliai. Šiuo metu sparčiai populiarėjo netgi kojinių atspalvio derinimas tarp pabrolių, todėl nepagailėkite laiko ir pabandykite paieškoti įdomių detalių, tinkamų prie pamergių suknelių ar visos šventės spalvos.
   Žiedai - viena svarbiausių vestuvių planavimo dalis. Galite rinktis vienodus žiedus, galite derinti panašius, bet su skirtingomis detalėmis. Tai Jūsų norų ir galimybių reikalas. Svarbu prisiminti, kad norėdami išskirtinių žiedų, turėtumėte jais pasirūpinti iš anksto, nes gamybos ar atvežimo terminai nėra trumpi. Taip pat svarbu, jog prieš užsakinėdami žiedus, tinkamai įvertintumėte jų dydį. Nepakaks vien pasimatuoti, koks dydis Jums tinkamas tuo metu. Turite apgalvoti, kaip Jūsų organizmas reaguoja į karštą ar šaltą orą, kad žiemos ar vasaros periodu taip pat galėtumėte dėvėti žiedą, skirtą nešioti visą gyvenimą.

Šaltinis/Source
   Planuojant vestuvių kortežo transportą Jums svarbu apsvarstyti, kurie Jūsų šventės svečiai galės keliauti savuoju transportu, ir kuriuos reikės vežti. Automobilių skaičius priklauso ir nuo Jūsų suplanuoto pulko būrio. Planuodami automobilių nuomos laiką, atsižvelkite ne tik į Jūsų važinėjimo laiką nuo ceremonijos iki pobūvio, bet ir į tai, ar nereikės kurių nors svečių parvežti namo pobūviui įpusėjus. Automobilių dekorą geriausia derinti su bendru šventės dekoru.

Šaltinis/Source
   Derindami maistą, turite apskaičiuoti ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų kiekį, būsiantį Jūsų vestuvėse. Jeigu tai bus tik keli vaikai, esminio skirtumo maisto kiekyje tai nesudarys. Tačiau jeigu vaikų bus daugiau nei 10, jiems užsakomo maisto kiekį reikėtų vertinti kitaip, nei suaugusiųjų. Svarbu apgalvoti, ką valgys ir gers svečiai, kol lauks Jaunųjų. Taip pat nepamirškite atsižvelgti ir į planuojamus alkoholinius gėrimus. Turite apgalvoti, kokie užkandžiai su jais derės.
   Skaičiuodami gėrimų kiekį, numatykite dalį gėrimų sveikinimo vietoje. Nepamirškite, jog kas nors turi pasirūpinti vienkartinėmis stiklinėmis ir šiukšlių surinkimu.

Šaltinis/Source
   Tortas taip pat labai svarbi vestuvių detalė. Šiuo metu populiaru derinti puošnų tortą su kitais desertais - keksiukais, saldainiais, keksiukais ant pagaliuko (vadinamaisiais "cake-pop's"). Šakotis, skruzdėlynas ir šimtalapis ar kažkuris vienas iš jų, ar keli, taip pat vis dar patiekiami ant desertų stalo.

Šaltinis/Source
   Priklausomai nuo Jūsų šventinės programos, viena iš dalių gali būti dovanų teikimas. Dovanos tėvams, piršliams, pulkui, visiems svečiams gali būti teikiamos ofiacialiai. Taip gali būti įteikiamos ir jaunųjų dovanos vienas kitam. Viskas priklauso nuo Jūsų suplanuotos vakaro programos ir Jūsų pasiryžimo dalyvauti toje programoje, ar stebėti ją iš šalies.

   Jūsų šventės planavimui palengvinti, sukūrėme nemokamą vestuvių planuoklį, kurį galite rasti čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą