Žaidimas “Suvaidink pasaką”

2014 m. liepos 31 d., ketvirtadienis


   Pasiruošimas žaidimui: vedėjas susiranda visiems gerai žinomą pasaką. Ant lapelių surašomi pasakos veikėjų vardai/pavadinimai. Šventės dalyviai traukia po lapelį ir išgirdę savo veikėjo vardą/ pavadinimą atlieka tam tikrą veiksmą (pvz. padaro pritūpimą, atsistoja ir apiena aplink savo kėdę, arba suvaidina vedėjo skaitomą veiksmą, ar pan.) Mes Jums siulome visiems puikiai žinomą pasaką "Ropė".

Gyveno SENELIS ir SENUTĖ.Prie savo trobelės jie turėjo daržą. SENELIS pavasarį pasodino ROPĘ.
ROPĖ augo augo ir labai didelė užaugo. Išėjo SENELIS į darž ROPĖS rauti.Rauna rauna – neišrauna.
Paėmė iš kitos pusės rauna, rauna – niekaip neišrauna. SENELIS pasišaukė SENUTĘ. SENUTE, SENUTE,ateik padėk man.SENUTĖ įsikibo į SENELĮ, SENELIS-į ROPĘ. rauna rauna – niekaip neišrauna.Pasišaukė MERGAITĘ. MERGAITE, MERGAITE ateik padėk mums. MERGAITĖ įsikibo į SENUTĘ,SENUTĖ - į SENELĮ,SENELIS - į ROPĘ. rauna rauna -niekaip neišrauna.
Pasišaukė ŠUNIUKĄ.ŠUNIUK, ateik padėk mums, ŠUNIUKAS įsikibo į MERGAITĘ, MERGAITĖ – į SENUTĘ, SENUTĖ – į SENELĮ, SENELIS –į ROPĘ Visi rauna rauna -niekaip neišrauna. Pasišaukė KAČIUKĄ.KAČIUK , ateik padėk mums KAČIUKAS įsikibo į ŠUNIUKĄ, ŠUNIUKAS – į MERGAITĘ,MERGAITĖ – į SENUTĘ, SENUTĖ - į SENELĮ, SENELIS – Į ROPĘ. Visi rauna rauna - niekaip neišrauna. Pasišaukė PELYTĘ.PELYTE,PELYTE, ateik pdėk mums. PELYTĖ įsikibo į KAČIUKĄ,
KAČIUKAS – į ŠUNIUKĄ, ŠUNIUKAS – į MERGAITĘ, MERGAITĖ – į SENUTĘ, SENUTĖ – į SENELĮ, SENELIS – į ROPĘ. Visi kaip patraukė, ROPĖ keberiokšt,ir išrovė tą ROPĘ.


Veikėjų kiekį dalima ir papildyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą