Kaip sukurti fotosesijos kampelį Jūsų šventėje

2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

   
Nei viena didesnė šventė neapsieina be fotografo. Žinoma, visi norime jog šventės nuotraukos būtų tokios pat įspūdingos, kaip ir pati šventė, ir kad įspūdžiai išliktų ilgam. Labai daug priklauso nuo pasirinkto fotografo, kuris išpildys Jūsų lūkesčius, tačiau nemažiau svarbi ir aplinka kurioje fotografas turės dirbti. Todėl vis dažniau švenčių metu yra įrengiami "fotosesijos kampeliai", kuriuose sudėliojama pagrindinė šventės mintis, mieli akcentai ir paliekama pakankamai erdvės kadrui su šventės svečiais įgyvendinimui.
Galimi keli fotosesijos kampelio įrengimo būdai. Vienas jų - sienelė fotosesijai (didžiulis plakatas ar pastatoma sienelė, kurios dizainas gali kisti priklausomai nuo Jūsų šventės temos/spalvos/idėjos). Sienelė gali būti įvairių spalvų, su užrašais ar be jų, taip pat piešiniais ar specialiai sukurtomis figūromis su iškirpta vieta svečių veidui. Viskas priklauso tik nuo Jūsų!
Kitas variantas - fotosesijos kampelis dekoruotas tam tikrais Jūsų šventės temą/spalvą/idėją atspindinčiais daiktais, gėlėmis, baldais. Tai dažniausiai būna akiai miela vieta, kurioje stilingi daiktai ir dekoro elementai sukuria ypatingai jaukią atmosferą.
Na, ir trečias variantas - tai gali būti tiesiog vieta, kur būtų sudėti Jūsų šventės temą/idėją/spalvą atspindintys fotosesijos rekvizitai, kuriais naudodamiesi svečiai galės įsijausti į įvairiausius personažus.
Svarbiausi momentai, kurių turėtumėte nepamiršti, įrengdami fotosesijos kampelį:
* pakankamai šviesi vieta (kitu atveju turėtumėte suderinti su fotografu papildomo apšvietimo klausimą ar blyksčių naudojimą);
* neperkrauta daiktais vieta (per didelis daiktų kiekis kadre sukelia chaosą, tad fotografuojamas objektas, kuriam skiriama daugiausia dėmesio, gali tiesiog "pranykti" tarp kitų objektų);
* patogi vieta tiek vienam, tiek keliems žmonėms. Turint ketinimų fotografuoti ir didesnio žmonių skaičiaus grupeles, siūlome apgalvoti lengvai transformuojamos erdvės variantą, kurioje pagrindinė fotografijos kampelio idėja būtų išlaikyta net ir perstūmus baldus ar vietoje vienos kėdės pastačius didesnį minkštasuolį;
* kurdami fotografijos kampelį visada pradėkite nuo fono. Kadre nieko nėra svarbiau, nei tinkamas fonas. Jeigu galvojate apie sienelę ar plakatą, žiūrėkite, kad jis nebūtų per daug ryškus, margas.
*rinkdamiesi detales ir dekoro elementus stebėkite, ar jie stovi tinkamoje vietoje, t.y. neuždengia fotografuojamo žmogaus, ar detales viena su kita dera, "nelipa" viena ant kitos.
*fotosesijos kampelyje visada būtina palikti kuo daugiau daiktų, su kuriais fotografas galėtų kurti įdomesnį kadrą. Tai gali būti įvairios kepurės, skrybėlės, pridedami ūsai, nestandartiniai akiniai, puodeliai... Viskas, kas tik gali tikti prie bendros Jūsų šventės temos.
















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą