Ką dovanoti vestuvių metinių proga?

2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Kiekvienais metais minėdami vestuvių metines prisimenate savo nuostabios šventės dieną kuomet tapote vyru ir žmona. Ypatingai sureikšminamos pirmosios vestuvių metinės, vadinamos popierinėmis vestuvėmis.

Pirmuosius vedybinio gyvenimo metus norima paminėti ypatingai. Dar prisimenamos sidabrinės ir auksinės vestuvės, kurios dažnai paminimos sukuriant jaukią šventę artimųjų rate ir atnaujinant vestuvinius įžadus. Tačiau retas kuris žino kaip vadinasi tarpinės vestuvių metinės. Pagal pavadinimus priskiriamus kiekvienoms metinėms dovanojamos ir dovanos. Pirmuosius 15 metų vestuvių metinės švenčiamos kasmet: Vėliau šis laikotarpis ilgėja ir metinės švenčiamos kas 5 metai.
1 metai – popierinės vestuvės. Dovanojama viskas pagaminta iš popieriaus: nuotraukų albumai, knygos, bilietai į kiną, teatrą ar kelionę. Kada paskutinį kartą keliavote traukiniu ar autobusu? Leiskitės, nors ir į trumpą, tačiau malonius įspūdžius dovanosiančią kelionę.
2 metai – medvilnės vestuvės.
Galimos dovanos
patalynės komplektas, pagalvėlės su įdomiais užrašais ar nuotrauka, vyrui marškiniai. Žygis į gamtą ir nakvynė palapinėje?
3 metai – odinės vestuvės. Tinka dirbiniai iš odos, odiniai nuotraukų rėmeliai, diržas, rankinė ir kt. O besirūpinantiems sveikata, tiks ir vitaminai odai.
4 metai – vaisinės vestuvės Minėdami vaisines metines mėgaukitės mėgstamais vaisiais. O sveikinant metinių proga įmantriai dekoruota pintinė vaisių, taip pat bus puiki dovana.  
5 metai – medinės vestuvės. Tinkama dovana simboliniai mediniai žiedai jam ir jai, pasiplaukiojimas medine valtimi. O gal medinė medaus statinaitė ir mediniai šaukštais, kad medaus mėnuo dar ilgai tęstųsi. Medinis padėklas pusryčiams, primins,  kad atneštas rytinės kavos puodelis, taip pat dėmesio vienas kitam išraiška. Minėdami šią sukaktį galite pasodinti medį, bus prasmingas prisiminimas, stebint kaip jis auga...
6 metai – geležinės vestuvės.
Šia proga tiks kalvystės meno dirbiniai. O gal nuspręsite šia proga nusikalti monetą?
7 metai – varinės vestuvės.
Antikvariniai daiktai, varinės monetos, bilietai į koncertą.
8 metai – bronzinės vestuvės.
Vienodi raktų pakabučiai, bronzines sąsagos, antikvariniai dirbiniai iš bronzos malonios smulkmenos priminsiančios šią šventinę dieną.
9 metai – molinės vestuvės.
Tiks įvairūs interjero gaminiai iš molio, nuo mielų smulkmenų iki meniškų molinių paveikslų, o gal seniai svajojate apie molinių indų komplektą?
10 metų – alavinės vestuvės.
Kituose šaltiniuose įvardijamos kaip rožinės vestuvės. Todėl šia proga tiks ne tik alavo dirbiniai, bet ir rožės.
11 metų – plieninėms vestuvėms
tik nerūdijančio plieno gaminiai: puodeliai, arbatinukas, daugiafunkcinis turistinis peiliukas.
12 metų – šilkinės vestuvės.
Dovanojama šilko gaminiai, nuo šilkinio kaklaraiščio, drabužių iki tapytų paveikslų ant šilko. Galima dovanoti ir šilko tapybos kursus.
13 metų – nėrinių (nertos) vestuvės.
Tiks viskas dekoruota nėriniais nuo albumo, staltiesės iki...
14 metų – dramblio kaulo vestuvės
dr
amblio kaulo gaminius galima pakeisti į kitus daiktus ar pramogas susijusius su drambliais. Galbūt nuspręsite nukeliauti į zoologijos sodą pasižiūrėti dramblių, o gal Jūsų namų interjere apsigyvens dramblys. Jeigu seniai svajojate apie egzotišką kelionę, pats laikas keliauti.
15 metų – krištolinės vestuvės.
Krištoliniai indai. Kalnų krištolas, įvairūs juvelyriniai dirbiniai su juo.

20 metų – porcelianinės vestuvės. porceliano indai, papuošalai. Porceliano servizas tapytas pasirinktais motyvais.
25 metai – sidabrinės vestuvės. Šia proga tinkama dovana sidabro dirbiniai. Tačiau galima dovanoti ir sidabruotus šaukštelius, taures. Pragyvenus kartu ketvirtį amžiaus poros atnaujina vestuvių įžadus.
30 metų – perlinės vestuvės.
Pirmiausia prisimenama perlai, perlų vėriniai... Tačiau galima smagiai improvizuoti: nuotraukų rėmeliai dekoruoti perliukais, perlinių vonių procedūros.
35 metai – koralinės vestuvės.
Papuošalai ir interjero detalės iš koralų. O gal seniai planavote įsigyti akvariumą su koralais? Nardymas prie koralų rifų, būtų taip pat nepamirštama dovana.
40 metų
rubininės vestuvės. Dovanojant juvelyrinius dirbinius su rubinais parodysite išskirtinį dėmesį. Jeigu nuspręsite surengti šventę, šios spalvos detales galite naudoti puošyboje. 
45 metai – safyrinės vestuvės. Dovanoms tinka ne tik dovanos su brangiaisiais akmenimis, bet ir įvairūs brangakmenio spalvos daiktai ir interjero detalės.
50 metų
auksinės vestuvės. Ne kiekviena pora sulaukia tokios garbingos sukakties. Todėl šia proga dažnai atnaujinami vestuviniai įžadai. Švenčiama artimiausių šeimos narių rate.
55 metai – smaragdinės vestuvės.
Dovanai tiks juvelyriniai dirbiniai su smaragdais. Taip pat galite dovanoti įvairius šios nuostabiai žalios spalvos daiktus. O rengiant šventę, šios spalvos detales panaudoti puošyboje.
60 metų – deimantinės vestuvės.
Kaip ir švenčiant auksines vestuves, šia proga dažnai atnaujinami vestuviniai įžadai. Nugyvenus gražų amžių kartu dovanojami papuošalai su deimantais. Šia proga dovanojamos tik skaisčių spalvų gėlės.

Idealu, jeigu dovana asocijuojasi su vestuvių metinių pavadinimu, tačiau nereikia pamiršti, kad šią dieną svarbus Jūsų dėmesys vienas kitam. Norint gražiai paminėti Jums svarbias šventes nebūtina laikytis "šablonų", tik Jūs patys geriausiai žinote, kaip minėsite Jums svarbias datas. Romantiška vakarienė tikriausiai suteiks daugiau malonių įspūdžių nei patalynės komplektas. O gal seniai planavote kelionę, tačiau taip ir neatradote jai laiko? Savo šeimose patys kurkite savo tradicijas.



1 komentaras:

  1. patalynė tikrai vienas geriausių dovanų ką galima pirkti dovanai, tik įvertinkit jaunųjų stilių ir pirkit labiau į klasikos pusę

    AtsakytiPanaikinti