Aprangos kodas

2014 m. sausio 28 d., antradienis

          Labai dažnai kvietimuose į įvairius renginius, šventes nurodomas "Aprangos kodas". Ir dar vis neretai kyla klausymas, kas tai yra.


          Aprangos kodo laikytis - būtina, kitu atveju, tai parodo nepagarbą šventės šeimininkams, kurie stengėsi sukurti savitą šventės stilių, o ir patys nejaukiai jausitės išsiskirdami iš kitų.
          - Frakas (White Tie angl.) tai pati iškilmingiausia apranga. Vyrai velkasi fraką, prie kurio derinami tik specialaus modelio balti marškiniai, balta liemenė ir balta peteliškė, juodi lakiniai batai. Taip pat peteliškę gali pakeisti geros kokybės kaklaraištis. Damos dėvi rankas ir pečius apnuoginančias ilgas vakarines sukneles, ilgas pirštines, puošiasi tikrais brangakmeniais.
          -  Smokingas (Black Tie angl.)  vyrams derinama juoda peteliškė, paprasto modelio kelnės, juodas platus medžiaginis diržas, juodi, bet nelakiniai suvarstomi batai. Drauge einanti moteris dėvi vakarine suknele, o jei renginys mažiau oficialus - kokteilinė suknelė.
          - Madinga kasdiena (Smart casual angl.) šis aprangos stilius yra ganėtinai laisvas, leidžiantis apsirengti tiek kasdieniškai tiek puošniai vienu metu. Moterys gali dėvėti kostiumėlius su sijonais, tiek ir su kelnėmis. Vyrai pagal šį aprangos kodą gali apsimauti įvairių spalvų ir raštų kostiumines kelnes, marškinius bei švarką, o kaklaraištis šiuo atveju tikrai nėra būtinas. Taip pat nenusižengiama šio aprangos kodo taisyklėms jei moteris ar vyras apsimauna tvarkingus, klasikinius džinsus. Prie šio aprangos kodo galima derinti įvairius aksesuarus, norint pagyvinti savo išvaizdą, nes griežtų reikalavimų čia nėra, tačiau nereiktų persistengti.
          - Kokteilinė apranga  (Coctail attire angl.) tai neoficialusaprangos kodas, kuris dažnai nurodomas pakvietimuose į įvairius vakarėlius. Čia moterims geriausiai tinkamas variantas – judesius nevaržanti pusilgė kokteilinė suknelė, taip pat galimas variantas – iš puošnaus audinio sijonas ar kelnės ir be abejo priderinta palaidinė. Vyrams šiuo atveju geriausias variantas – tamsus kostiumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą