Serviruojant stalą dažnai kyla klausimas, į kokias taures pilti
raudonąjį ir baltąjį vyną, konjaką, kokteilį. Pasirodo iš seniau buvusių
griežtų taisyklių liko tik rekomendacijos. Nors gėrimų žinovai teigia,
jog kiekvienas gėrimas, ypač vynas yra geriamas iš tam tikros taurės,
kad atsiskleistų aromatas ir savitas skonis.
Kiekvieno gėrimo Lietuvoje dabar galima rasti bent po kelias rūšis.
Gėrimų gamintojai dažnai sukuria ir pasiūlo savo taurę, bokalą. Taip
gimsta naujų formų taurių. Tačiau klasika visada išliks. Klasika -
tos kelios taurių rūšys, kurios nupieštos ir aprašytos barmenams
skirtose knygose. Lašo, tulpės, cilindro, piltuvo formos. Vienos jų ant
aukštų kojelių, kitos - ant trumpų.
1, 18 - Taurelė likeriui.
2, 6, 11 - Taurė vynui.
3, 7, 17 - Taurė šampanui.
4 - Miniaraliniam vandeniui.
5 - Alui.
8 - Burgundiškam vynui.
9 - Raudonam vynui.
10 - Baltam vynui.
12 - Desertiniam vynui.
13 - Konjakui, brendžiui.
14 - Viskiui.
15 - Taurelė degtinei.
16 - Stiklinė vadeniui ar sultims.
19 - Martiniui.
20 - Kokteliui.
21 - Punšui.
22 - Arbatai.
Taurės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą